tirsdag 30. november 2010

How many days until Christmas..?

Når terskelen først er overskredet, ja da skjer det litt hver dag når det gjelder julepynt. På vei til kjøkkenet med oppvask kan jeg plutselig finne et fint sted til noe av pynten som står fremme i en kurv. 


Når jeg rydder opp vinterklærne (fra gulvet) i gangen, kan jeg plutselig komme på at; Jo! Der passer jo DEN! Og sånn går det framover mot jul.


Denne er ungene veldig glad i, her bytter vi tall og teller ned til Dagen over alle Dager. Artig liten sak, bortsett fra at jeg kan banne på at de har feilstavet "untill". Men det kan alltids fikses med en liten malepensel, hva? :o)


Og dette er vel akkurat så tøff som jeg tror jeg tør å være når det kommer til rødt... Et eller annet sier meg at den fargen ikke passer til beige, brunt og alle jordfargene som fins her..?


En grein i en glassvase har fått et par hjerter også. Sinkhjertet henger strengt tatt oppe hele året men pyttsann! Nå er det et julehjerte!


I kveld skal jeg legge små gaver i julekalenderen til barna, gudskjelov slipper jeg å pakke de inn! De har poser hengende på hampetau, som de dekorerte om søndagen. I tillegg til en liten ting får de hver sin puslebrikke hver dag, så den 24. har de et komplett puslespill. Så i morgen tidlig blir det spennende!

Håper dere koser dere like mye og har en hyggelig kveld!


Klem Jenny

søndag 28. november 2010

Nå tenner vi det første lys...

Nå tenner vi det første lys, alene må det stå. Vi venter på det lille barn, som i en krybbe lå.


Barna har ventet hele uken nå, så lenge har nemlig adventstakene stått framme. Og helt salige fikk de tenne hver sin. "NÅ er det snart jul, mamma!


Fuglene stortrives også ute med vår hjemmelagde fuglemat, og det ser ut til at vi må lage mer ganske så snart. 


Hittil er det kjøttmeisen vi har hatt mest besøk av, og til tider er det voldsomt mange av dem. Men glad i å bli fotografert er de ikke...

Til og med mini-jennys smarte idè med restematen har falt i smak. Tror ikke alle fugler kan skryte på seg å bli servert sandkaker på sølvfat!


Håper dere har hatt en koslig 1. advent alle sammen! Nå er det snart 1. desember!


Klem Jenny



torsdag 25. november 2010

Industrielt...

Jeg prøver meg med bilder denne gangen: I helgen tilbragte jeg tilsammen 23 timer i 3 forskjellige chabby og slitte lokaler, hvor det rådet en tøff, industriell stil. Stålrør, tykke pleksiglass, store veggord, murvegger, betonggulv, jern og tykke bjelker. Helt i tiden, eller hva?




Med et helt spesielt og nydelig blått tilbehør, med favorittallet 15 på, er det lokaler jeg rett og slett elsker.




At man helst bør beholde jakken og skjerfet på når man går inn, er helt underordnet.




Jeg fikk være her med en fantastisk familie, herlige venner og veltrente blå og hvite. Og kunne ikke tenkt meg å være noe annet sted i hele verden.


Klem Jenny

tirsdag 23. november 2010

Chabby og slitt...

I helgen tilbrangte jeg tilsammen 23 timer i chabby og slitte lokaler, hvor det rådet en tøff, industriell stil. Stålrør, tykk plastikk, store veggord, murvegger, betonggulv og tykke bjelker. Helt i tiden, eller hva?

Jeg ville jo gjerne vise dere bilder, men jeg får ikke lastet opp i kveld... Flere med det problemet? Så da sjekket jeg ut knappen "Fra denne bloggen" i stedet, og tar en trip down memory lane.




Loppisskapet skal bli litt mer julete utover, jeg begynner å komme litt i stemning om dagen nå kjenner jeg. Ut med lyngen, inn med granbar!




Greinen i vasen venter på et par dyprøde emaljehjerter på hampetau. De er mine siste kjøp, og jeg må se å finne fram all julepynten så jeg husker hva jeg egentlig har fra før. En stakkar kan jo gå berserk i hvilken som helst interiørbutikk nå om dagen...




Vedkurven blir stadig fylt opp nå, vi fyrer konstant når vi er hjemme. Brrr!! Men starinlys og synet av flammer varmer en sliten sjel.

Jeg gledet meg til et nytt innlegg i kveld og beklager at det ble bilder som er vist tidligere... :-( Jeg får komme sterkere tilbake!

Håper helgen og begynnelsen av uken har vært bra for dere alle, jeg gleder meg til å få tatt en skikkelig runde til dere. Ha en fin kveld videre!


Klem Jenny


fredag 19. november 2010

Wuups!

Plutselig blir det jo ikke tid til mors bloggehobby i helgen! Harru`sett?!

Når søndagen er over har vi tilbringt minst 19 timer i tre forskjellige ishaller! O`kjære! (Har jeg nevnt tidligere at jeg er hockeymamma and lovin` it?)



Lysestakene er et av mine siste kjøp, og de gjør seg bra denne vinterkvelden. 2 blå og nordavind! Brrr...

Hjertelig velkommen til nye følgere, ille morro å bli kjent med nye bloggere!

Ønsker dere alle en riktig god helg! Kos dere masse, så kommer jeg på besøk igjen til uka! :o)



Klem Jenny

tirsdag 16. november 2010

Fugl gir fugl hva fugl har...

Og forhåpentligvis litt av det finner den hos oss...

Mange har kost seg med å lage fuglemat i det siste og jeg tenkte vi kan jo alltids prøve oss vi også. Så jeg lovte ungene en kosestund i kveld, da vi sto opp i morges.




Og jeg endte opp med å lete etter alle pepperkakeformene våre en stakket stund selvfølgelig. Jeg hadde de jo i fjor! Helt til jeg kom på at de hadde blitt så stygge, at jeg kastet dem. "Det blir jo koslig å kjøpe nye neste jul! Ja jøss... :o) Men et hjerte hadde ihvertfall overlevd, og yoghurtboksene sto klare.




Delfiafett ble sakte smeltet og solsikkefrø blandet med snadderpeanøtter for fugler ble rørt inn. Storveis for småtassene her hjemme! Tenk å få RØRE i gryta! Hihi... Begge to hjelper til med matlaging, men da kutter de som regel opp ymse ingredienser. Tror kanskje de heller skal få røre neste gang.




Skjea rett i hånda nå, ja. Siden det ble rene førjulsaktiviteten dette, fant vi fram både gløggen og pepperkakene også. Og DET var ihvertfall populært!




Litt kos etter middag og lekser ble riktig så hyggelig på friettermiddagen vår. Det tar sin tid å være hockeymamma (but I love it!) og jeg har nesten vurdert en adresseendring ved flere anledninger. Så kvelder som dette: Priceless!




Nå får vi bare håpe dette funker da, så gleden slipper å bli skuffelse for både små og store! :o)




Og så klart fikk vi mye til overs, men mini-jenny løste problemet: Du, mamma? Fant ikke du skikkelig mange sånne kakeformer for lenge sia`? -Åh! Joda! :o) Så nå blir det både hjerter og sandkaker på pippene i morgen!




Så da får vi bare håpe rottene har funnet seg et annet sted å spise alt, og ikke dukker opp på verandaen som for to år siden... "OJ! Mamma! Se på det skikkelig store ekornet der a!" :-D


Ha en fin kveld videre dere, og en god dag i morgen!


Klem Jenny



søndag 14. november 2010

Søndagsfrokost

Søndagsfrokosten i dette hjemmet, blir som regel søndagslunsj... I dag spiste vi kl. 11!



Men det er nå en gang akkurat sånn vi liker det! Laaang kosemorgen, laaang frokost.




I ettermiddag har ungene vært på førjulsmiddag med marsipanlaging hos svigermor, da fikk vi kjærstene plutselig litt alenetid og vi spiste julens første pinnekjøttmiddag! Nydelig!




Hva har du gjort i dag?
Jeg ønsker deg en fin kveld videre, og en fin ny uke!



Klem Jenny



fredag 12. november 2010

God utsikt...

...har jeg ihvertfall hatt de siste dagene. Men å jobbe ekstra i en butikk hvor du kontstant ser dette:



DET er ikke lett... Så da tok jeg meg liksågodt en tur over, jeg. Eller ti.




























Josefines Lysthus er en av de interiørbutikkene jeg liker meg best i, de har så mye som liksom er meg! Så å jobbe hos mamma, er litt selvpining. Men da er det fint at jeg hadde en hel rekke hyller med byster som trengte nye klær! Da hadde jeg noe å henge fingrene i mellom kundene. :o) 


Se mer av Maxi-Mini Undertøysalong her! Se mer av mammas hjem her!


Jeg ønsker dere en trivlig helg alle sammen! Jeg skal tilbringe min i en ishall!



Klem Jenny


onsdag 10. november 2010

Folkens, jeg kommer med nyheter...

...jeg må få be om absolutt stillhet. Ventetida er over, det kommer til å falle snø i natt...





Her kommer vinter`n, her kommer den kalde fine tida. Her kommer vinter`n, endelig fred å få...



(Jokke & Valentinerne. Hør Ingrid Olavas vakre versjon her.)


I dag kom årets første snøfall og hagemøblene er hastig stablet opp og venter på lagring. Inne er pleddet brettet ut for å varme mine iskalde føtter og Temeraire venter på å få spre sine dragevinger.


Ha en god vinterkveld videre.



Klem Jenny

mandag 8. november 2010

Arvekrystall

På besøk hos svigermor her om dagen, sa hun plutselig -Jenny, bli med meg en tur. Tror du at du kanskje vil ha dette? Og hva hadde hun å vise meg? Joda:


To stabler med de vakreste krystallskåler etter farmoren til mannen min! 12 stykk, så nå har jeg hele 18 dessertskåler! Og det er akkurat det antallet vi pleier å være når vi arrangerer bursdager og andre selskapeligheter. O`lykke! At de har tre forskjellige mønstre til sammen, gjør det bare enda kosligere.

Men misforstå meg rett; Jeg har fortalt før at her i huset endret bruken av finstasen seg etter at jeg leste en herlig historie fra virkeligheten om en eldre dame som angret på at hun ikke hadde brukt sølvtøyet hun hadde fått i bryllupsgave oftere. -Hvorfor lot jeg det ligge gjemt i en skuff, spurte hun. Så nå spiser den herlige damen lunsj med sølvtøy hver eneste dag! :o)

Dermed er disse vakre skålene rett og slett hverdagslykke! Til pålegg og eggeskiver til frokost, kjeks til helgekaffen, fruktskåler ved overraskende besøk og så videre. De skal brukes!

Dessuten har blåmandag fått en helt ny betydning for meg og alle andre sarpinger i dag! Ha en fin dag videre alle dere andre også!



Klem Jenny

fredag 5. november 2010

Min første NIB-utfordring!

Endelig en utfordring jeg kan være med på også! :o) Huset vårt er jo under modernisering og faktum er, at vi ikke har kommet spesielt langt... Men stuen er vi ferdig med! Nesten...

Månedens utfordring er å vise fram stuen, gjerne sofakroken. Les mer om konkurransen og se fantastiske bidrag her! Mitt første bilde er det jeg gjerne vil bidra med, men det kommer et aldri så lite bilderas også.



Dette hjørnet er stuens beste! Og det er mitt! Senere i kveld skal jeg se Supernatural herfra, mens jeg krøller meg sammen under pleddet.



På sensommeren fikk utestolen komme inn en periode. Vi ønsker oss nemlig en godstol, og ville se om det passet å ha den der.



Medieveggen vår.



Stuekroken en ettermiddag i høst.



Til slutt et oversiktsbilde.


Mine søte og kjære følgere har sett alle disse bildene tidligere. Av grunnene beskrevet øverst, håper jeg dere er overbærende. :o)


Ønsker dere alle en knallfin helg!



Klem Jenny




onsdag 3. november 2010

Halloween og førjul

Oktober suste forbi og halloweenfeiringen er vel overstått. Hekser, skjeletter, monstre og vampyrer har reist sin kos og bare gresskarene hviler ennå på konsollen i hallen.




I år er gresskarene faktisk langveis fra, takket være en koslig svigermor som tenkte på svigerdatteren sin heeelt nede i Italia på bobiltur. Men nå som alt er behørig feiret begynner jeg å tenke litt på jul, jeg også.




Derfor ble det en liten tur ut for å hente inn noen kvister granbar, og de fikk plass sammen med rosene et par, tre steder rundt omkring. Glassvase, hvite roser, granbar og trollhassel = litt førjul. :o)


Nå ser jeg solnedgangen gjennom vinduet, en grå og regnfull dag ble snudd til blå himmel og sol heeelt sånn på tampen. Nydelig!

Mini-Jenny og jeg skal hente en hestevenninne og dra på ridetrening, så nå skal vi kle oss godt og komme oss avgårde. Jeg ønsker dere alle en fin kveld videre!



Klem Jenny


mandag 1. november 2010

Full oversikt!

Er ikke det fint? Skulle ønske jeg alltid hadde det! ;-)


Kjære vene, nå tror jeg bordhockeyen har stått på stuegulvet LITT for lenge...
Mener å ha sett det på en del bilder nå! :o)

Sett dette før? Joda, dere har nok det. Men kanskje dere kan få en litt større oversikt? Loppeskapet mitt, og et par skilt i kassen som leter etter to knagger som skal opp på veggen til venstre. Der skimter dere også døra ut til verdens minste gang, døren på høyre side er til kjøkkenet. Jeg står her med ryggen til baderomsdøra. Trappemonsteret er ikke ferdig ennå, som dere ser på gelenderet ned til kjellerstua. Og det mangler fortsatt lister rundt dørene og gulvlister her i hallen. Godt man kan ha noen koslige småprosjekter! (Ja, rekti!)




I kveld er det kaldt på føttene, stearinlys er tent og det brenner i ovnen. Deilig! Mellom pipen og tapeten mangler det også noe som dere ser, og det er fordi jeg er på utkikk etter den perfekte bjørka. Altså en som er rett, rett og atter rett (fins det??). Det jeg mener er at jeg vil ha en slank, fin bjørkestamme som list, istedet for en kjedelig sort butikklist eller en stållist. Den som leter, skal finne!




Nei, først skal jeg finne teppet mitt borti sofaen og kose meg med opptak av Supernatural fra fredagen, med en god kopp te.

Ha en knallfin mandag videre, folkens! Vi blogges!



Klem Jenny
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...