søndag 27. februar 2011

Queen of fucking Everything

Ja, det er meg det. Schnuppa med kaoskontroll gjorde det offisielt i går.




Og begrunnelsen hennes gjorde kinna varme og øynene blanke, tenke seg til.

"Award og 4-utfordringen skal jeg gi videre til 4, men velger å gi den til en eneste, for å ikke bidra til inflasjon. Litt urettferdig at hun har fått en award fra meg før også kanskje, men damen bak bloggen Innenfor Jennys fire vegger fortjener virkelig denne, fordi hun løfter opp mine grå dager. Når jeg har noen altså. ;) Hun er virkelig en Queen! Og en dronning som er ydmyk nok til å erkjenne at livet har gode og dårlige dager. Er jeg lei meg en dag kan jeg bare ta en tur inn til Jenny, og etter en stund kjenner jeg at smilet leker i munnviken igjen. :) Så Jenny... denne er din!"

Jadda! Dette kan jeg leve lenge på!

Med awarden følger en utfordring:
- Fire ting du har gjort i dag
- Fire ting på ønskelisten din
- Fire ting du liker dårlig

Jeg svarte på disse spørsmålene for ikke så veldig lenge siden, så jeg nøyer meg med:

Fire ting jeg har gjort i dag:
- Vært så trøtt på morgenkvisten at jeg visstnok har svart ja til at ungene kunne gå på langrenn ute i gata kl. 08:00. Også på en søndag...
- Spist en laang og deilig søndagsfrokost
- Sett Tristan og laget hans trene, mens Nora sto på skøyter med en venninne
- Planlagt neste uke

Hadde jeg ikke fått denne awarden nettopp av henne, er det ingen tvil hvem jeg ville gitt den videre til, men det fins faktisk en Queen of fucking Everything til: Bustenellik med sin Busteblogg.

Jenta her har en herlig annerledes blogg hvor små og store hverdagslige ting blir beskrevet på en ironisk og til tider hysterisk morsom måte. Her kan du lese om interiør og håndarbeid, og jeg har en mistanke om at denne nelliken er lynende intelligent, samt en driftig jente som vet hvor hun vil OG hvordan hun skal komme seg dit. Veien er målet. Antagelig kommer hun til å bli verdens beste mamma for et par unger en dag også. Jeg anbefaler dere en tur innom bursdagsbarnet; Gratulerer med dagen, Camilla!

Nå er en Sult fra Dollys på vei og det passer magen utmerket, kjenner jeg. Så jeg takker for oppmerksomheten og ønsker dere en fin dag videre.


Klem Jenny


*

fredag 25. februar 2011

Det årnær sæ!

Jeg våknet i morges en smule tung til sinns, og det hjalp ikke nevneverdig utover formiddagen heller. Attpåtil klarte jeg å kjøre helt til nabobyen for en avtale, når den avtalen alikevel fant sted i min egen by. Rett borti gata.

Hue hang ikke helt med og bestemte seg for å si ifra med en skikkelig hodepine.




Alikevel skal det ikke så mye til for å endre et tungsinn som egentlig ikke bunner i annet enn at man faktisk bare er litt sliten. Kirsebærgreiner for eksempel, gjør susen. 

For ikke å snakke om en ny mascara! Den gamle rundet snart 1 år, og jeg hadde begynt å tro at vippene faktisk VAR redusert til korte stubber. Men på et øyeblikk ble de 1 cm lengre, og trynet så ikke lenger så sletent ut.




Og bare det faktum at det er FREDAG gjør at formen ser ut til å være på topp igjen. Jeg er klar for verdens beste Erik sin lasagne, tegnekalas på verdens vakreste bord, Fredagsmix, sofakroken og film.


God helg!
Klem Jenny

*

onsdag 23. februar 2011

Den spede begynnelsen

For litt siden følte jeg meg som et skikkelig fyrverkeri når jeg kjøpte en pute man faktisk kan ANE noen farger på. Jeg proklamerte dermed at jakten på farger var i gang.

Og joda, jaktet har jeg gjort. Men man må være modig for å få skutt elgen.




Enn så lenge har puten bare fått selskap av et lilla kubbelys, så det er en sped begynnelse.

Men det er en begynnelse.


Ha en fin dag videre.
Klem Jenny


*

mandag 21. februar 2011

Om hvorfor det skal bli så deilig

Jeg har nevnt i et tidligere innlegg at vi er klare for å få pusset opp badet.
Den 2. april skal vi arrangere 80-årslag hjemme, og planen er at når det er unnagjort skal vi begynne.

Gutterommet skal også pusses opp. Det skal males og ominnredes, da minstemann er blitt større og behovene er blitt en smule utvidet, for å si det mildt.

Disse to rommene, som jo er vidt forskjellige, "henger sammen" på et lite vis. På badet ser det nemlig sånn ut:




Altså: OPPI badekaret! Når poden spiller hockey tre-fire ganger i uka, må utstyret tørkes og vaskes.

(Joda, HVER gang.)




Så de spirende planene for gutterommet er en halv vegg med kroker og knagger til nettopp dette hersens utstyret. Hvis ikke vi likesågodt går for hampetau og noen treklyper tvers gjennom hele rommet. Til pass for han, syns jeg, JEG har jo tross alt levd med et hockey-tørkestativ på badet i 4 år! (Som om en 6-åring bryr seg om det.)

MEN, det er nå en gang ikke bare tørkestativet som feiler baderommet vårt. Badekaret, skal jeg fortelle deg, slapp plutselig bare "veggen" sin en dag:




Hva gir du meg for det a? Nå kan man se rett ned i sluket, og jeg som vurderer løveføtter har enn så lenge plastikkføtter.

For ikke å snakke om at dusjdøren er ødelagt og nesten må løftes på plass når den skal brukes... Åh, glemte jeg å nevne at dusjen faktisk LEKKER?




Jeg prøver da, jeg gjør jo det, men de fine detaljene har rett og slett gitt opp kampen. Før klarte jeg å fokusere på detaljene og ignorere resten. "Det fikser vi etterhvert" liksom. Den tiden, er long gone.




Men lukter godt, DET kan jeg ihvertfall skryte av at det gjør. Disse steinene under her anbefales! Mener de skal finnes i ganske mange interiørbutikker. Når de slutter å lukte etterhvert kan man bare spraye litt ny lukt på, som kan kjøpes ekstra.




Kurver til småstæsj er fint (hva ER det en jente på 8 IKKE har av strikker, hårbånd, spenner, hårbøyler, øredobber, smykker og armbånd?).

Orkidèen later jeg dessuten som er ekte.




Så planleggingen av nytt bad er så vidt i gang, men jeg finner det litt mindre angstfylt å planlegge farger, materialer og møbler til gutterommet. Jeg tegner og drodler litt, og skal forsøke å lage et par hyller selv.

Og jeg er også på intens utkikk etter gamle eplekasser jeg kan sette små hjul på. De skal fylles med ymse gutteting, som mor ikke skjønner seg på, og skyves under hyllen. (Sarpinger som nå tenkte "Åh! Jeg vet jo om noen": Jeg er bare en mail unna!)

Så nettopp derfor skal det bli så deilig. Å få nytt bad OG nytt gutterom.


God vinterferie!
Klem Jenny


*

fredag 18. februar 2011

Ha dem på kjøkkenet!

Vi er nå engang noen snodige vesener for alle (u)normale, vi interiørjenter. Mye KAN sies om oss, mye SIES om oss, og det alle meste serverer vi dem på et fat.


www.dagbladet.no Klikk for større bilde.

Men de GÆRNE har´e godt! :-D


God helg alle sammen!
Klem Jenny

*

tirsdag 15. februar 2011

Fornemmelser og førstesideoppslag

Er det noe vi nordmenn aldri blir klok på, så er det VÆRET.

I disse dager kan man lese blogginnlegg på blogginnlegg om vårfornemmelser, vårblomster og vårfarger, og mange proklamerer at våren snart er nær. Jeg har også ivret etter å overbevise både meg selv og andre, om at snart... snart er den her.




VG mener i sitt oppslag i dag at Sibirkulden ikke slipper taket med det aller første, mens Dagbladet forteller oss at -Joda, solkremværet lar IKKE vente på seg. Så hva skal (nord)mannen i gata tro? Klokere blir vi ihvertfall ikke, der avisene står ved siden av hverandre i stativet...

Men dere, jeg har innsett det: Våren ER rett og slett ikke så veldig nær.

Så jeg har bestemt meg for å tygge godt og svelge den sure eplebiten, og omfavne vinteren en stund til.




For i bunn og grunn er den jo vakker. Den er vakker når man er ute, og den gjør det vakkert inne når man fyrer i peisen, tenner levende lys og koser seg under pleddet.

Og når man er ute finnes det jo som kjent ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Eller mangelen på klær i mitt tilfelle. Jeg pakker på unga så de går som små michelingubber, stakkars, men glemmer å kle på meg selv.

Så i morgen skal jeg ikke kroke meg og hyle "fy f..., det er kaaaaaldt!!" en eneste gang. For jeg skal ta på meg alle klærne som finnes i klesskapet.




Dermed kan det jo også hende at musklene i både nakke og skuldre bestemmer seg for å slappe av litt, for de har vært bra spente i det siste. Gjør de det, kan jeg kanskje begynne å nyte vinteren igjen. For jeg LIKER den jo. Man setter ikke ordentlig pris på våren før man har hatt en skikkelig vinter heller!

Så konklusjonen er: Jeg har kapitulert.


Klem Jenny


HVA? Har vi ikke mer VED?!?

*

søndag 13. februar 2011

Om å skremme seg selv

Det sies at du skal gjøre minst èn ting hver dag som skremmer deg.

Så her er kjøkkenet mitt:





Klem Jenny


Red: Det er ikke kjøkkenet i seg selv som skremmer meg, men det å vise det fram til dere. Jeg ser så mange fantastiske kjøkken "der ute"! :-D

*

torsdag 10. februar 2011

Gåsungær i vinduskarmen

En kan glede seg aldri så mye til våren, men været fortsetter å være nedlatende. I dag kom det jaggu enda et lag med snø og la seg tungt til rette.

Èn som IKKE kom var brøytebilen. Ihvertfall ikke til alle. Så kaoset vedvarer.

Men gåsungæne i vinduskarmen trøster oss (les: meg) litt.




Nei, dette er ikke vinduskarmen. Men jeg ble irritert på motlyset og flyttet heller vasen enn å kåle med kamera.
Vasen er forresten en gave fra min svigerinne, fra HS Interiør.




Og jeg liiiiker den nye puten, så den får være med en gang til. Dette er, som nevnt tidligere, hagemøblene våre, men jeg syns faktisk rottingen gjør det lunt og trivelig. (Men HVA skal jeg ha der, når våren endelig kommer og jeg kan flytte møblene ut...)




Ellers er formen skikkelig laber om dagen (der - nå er det "sagt høyt", så da blir jeg vel skikkelig sjuk nå da) og kveldene blir tilbrakt døsende på sofa`n under pelspleddet. Jeg tømmer nesten en vedkasse fra kl. 16 - 23, og Erik går i t-skjorte og klager på varmen. Gudskjelov varmer det i kroppen å se levende lys også.




Straks skal vi se på Euro Ice Hockey Challenge, Norge mot Italia, på TV2. Jeg satser på at Dahlstrøm og Kristiansen rocker Lørenskog Ishall.

Og i morgen er det helg igjen dere, hvor ble uka av?


Klem Jenny


*

mandag 7. februar 2011

Jeg tar`n på strak arm!

Jeg har fått en utfordring av Mette-Mari med bloggen Finnestads Verden, og utfordringer liker jeg!

Fire TV-programmer jeg ser på:
  1. Supernatural (jeg liker menn med tøffe oneliners og selvironi)
  2. Criminal Minds
  3. CSI: Miami
  4. The Mentalist

I dare you to find anyone more gorgeous! Bildet er funnet her!


Fire ting jeg har gjort i dag:
  1. Klart budsjetter og rukket deadline på jobb
  2. Kost meg med en kaffe mocca
  3. Tatt en avgjørelse jeg har utsatt en stund
  4. Hjulpet mini`n med lekser

Fire ting på min ønskeliste:
  1. SKAP (og det mange)
  2. En helgetur til en storby
  3. En sort olabukse (med rette ben)
  4. Et ryddigere hjem (som en følge av at punkt 1 ikke blir innvilget)

Fire ting jeg liker dårlig:
  1. ROT (ref. punkt 1 og 4 i forrige avsnitt)
  2. Syklister i veibanen (helt seriøst, det er UFATTELIG at det er tillatt)
  3. Dårlig organisering (samme hvor eller med hva)
  4. Uoppdragne FORELDRE

Ja, en utfordring skal sendes videre og da håper jeg på strake armer fra:

Ha en fin kveld videre!
Klem Jenny


*

lørdag 5. februar 2011

Den nest beste dagen

Lørdag. Den nest beste dagen i hele uken. Solen stråler inn i stuen og man kan nesten (hvis man legger godviljen til) ane våren utenfor. Ihvertfall forhåpninger om vår.

Mini-Jenny og jeg har vært en tur i Sverige på formiddagen og hamstret brus og litt lørdagsgotteri. Nå blir håret hennes krøllet og stæsjet, og litt mascara har jeg også sagt ja til. Mini-Jenny skal nemlig se Siste sjansen til MGP live i kveld!


Bordet og to-seteren til hagen får søke ly i stuen på vinteren.
I kurven venter en bok jeg har blitt anbefalt.


Vi tre andre skal kjøre 17 km til Den andre byen. Tristan skal spille turnering. Hockeykøller er ferdig teipet, skøyter er slipt og draktsett og flaskeholdere fyller hele herregårdsvogna. Stjernen, Kråkene og Frisk skal få bryne seg på de blå/hvite i kveld. A-laget spiller også, men den kampen får vi "ha på øret".



Tulipan-kassen og skiltene, som ENNÅ ikke henger der de skal, i hallen.


Jeg håper lørdagen (og helgen ellers) blir givende og sjelegod for alle som tar en titt innenfor mine vegger. Vit at dere er hjertelig velkomne og besøket blir satt stor pris på!


Klem Jenny


*

torsdag 3. februar 2011

Baby, I`m a firework

Jeg har angst for farger, når det kommer til interiør. Stuen og hallen, som har fått sin modernisering, er sort og beige med x-antall bruntoner. Ja, samt litt grått.

Jeg VET jeg trenger og VIL ha noen farger, men jeg har ikke funnet MINE... Helt til nå.

Jeg fant de i en pute!




Lilla, oransje og gul. Det FUNKER! Sammen med en mosegrønn farge som har "surret oppi huet" en stund, er jeg nå klar for en litt mer fargerik tilværelse. Jeg satser på at det, litt etter litt, vil komme tilbehør med nevnte farger innenfor mine fire vegger.

Nå gjelder det bare å finne samme fargetone på andre ting. Kan jeg ta med puten på handletur, tro?


Ha en finfin dag videre, alle sammen.
Klem Jenny


Baby, you`re a firework
Come on let your colors burst
(Katy Perry)

*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...