tirsdag 7. desember 2010

Ok, jenter! Vi har et oppdrag!

For ikke så lenge siden fikk vi nye nesten-naboer og de er i gang med oppussing. I kveld ble jeg presentert følgende dilemma: Hun har malt en vegg i en helt ren gråtone, kun sort/hvit og fargen blir alikevel lyseblå! Det er en kjellerstue med to store vinduer, altså er det godt med dagslys der. På gulvet ligger det sort skifer. What happened? (Og nei, forarbeidet er godt og det er ingen farger som kan skinne igjennom.)
Etter dette vil hun gjerne forsøke en linfarge, men hvilken?? Matt farge?? Fargenummer?? Erfaringer?? Jeg har jo lest så mye om linfarger i det siste...


Ladies? Impress me! (Har jeg flaks leser hun ikke bloggen, og jeg kan imponere med et godt svar, haha!)


*

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg vet ikke hva linfarge er??? Høres spennende ut. Men vedr gråfarge, som blir lyseblå. Hva med taklyset? Og hva med malingen som har vært under?

Jeg har problemer med at de forskjellige malingsfabrikkene bruker forskjellige baser, og har forskjellige farger i den. Malingbutikkene brekker fargene på forskjellige maskiner, og det jeg har fått beskjed om er at dersom fargen ikke stemmer med fargeprøve, så skal man gå å klage. For dersom avviket er for stort, så skal malebutikken sende inn en prøve til leverandøren, for å sjekke om det er feil innstiling på deres blandemaskin.

Vær også oppmerksom på at feks Ladyfarger blir annerledes dersom man bruker feks Butinox eller Nordsjø, og omvendt.

For noen uker siden kjøpte jeg en liter med baronesse, farge drivved (Fra Norsjø `s fargekart), brekket på baronesses brekkemaskin. Den ble svært bra. Noen uker etterpå skulle jeg ha en boks til, og drog på en annen malebutikk, som er en filial av den jeg hadde vært på tidligere. Kjøpte en halv boks, for det var det eneste de hadde igjen av den bestemte basen. Kom hjem, og fant ut at den var veldig annerledes. Drog til den første butikken, og klagde min nød. De hadde ikke mer igjen av basen, så det ble en halv boks Lady. Brekket på Baronesses brekkemaskin, for jeg fikk nemlig vite at den andre butikken ikke hadde det. Fikk boksen gratis, for de skulle sende inn test. Æh, malte, og oppdaget at den var veldig gul.

Så min konklusjon er: Hold deg til den malingen som hører til fargekartet, og skift ikke butikk :DDDD Jeg må male om møblene mine fordi jeg ikke får tak i samme farge, og det er for stor forskjell, når møblene er i samme rom. Her etter blir det Lady, farge Gren, brekket på en Lady.fargeblander :DDDDD

Så gå til malebutikken og klag, selv om det står på boksen at man ikke har reklamasjonsrett. Tullball, man har klagerett, når en ting ikke tilfredstiller kunden. Kanskje har butikken brukt en helt ennen base, enn det som er på fargekartet. Eller at brekkermaskinen må stilles om.

Håper dere finner ut av det.
klemz Grethe / Hjertedamas blogg

Manne's hverdag sa...

Hei min venn!!!

Beklager at jeg ikke har fått svart på den hyggelige kaffeinvitasjonen din før nå.
Men her går'e unna i svingæne!!! :)
Men JEG BLE SÅÅÅÅ GLAD, for det
hadde vært SÅÅÅÅ HYGGELIG!!!
Siden du tydeligvis er mer travel en meg (småbarnsmor, hockeymor, dobbeltarbeidene osv.);, bare si tid og sted og I'll be there!!!

Klem fra
Marianne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...