tirsdag 15. februar 2011

Fornemmelser og førstesideoppslag

Er det noe vi nordmenn aldri blir klok på, så er det VÆRET.

I disse dager kan man lese blogginnlegg på blogginnlegg om vårfornemmelser, vårblomster og vårfarger, og mange proklamerer at våren snart er nær. Jeg har også ivret etter å overbevise både meg selv og andre, om at snart... snart er den her.
VG mener i sitt oppslag i dag at Sibirkulden ikke slipper taket med det aller første, mens Dagbladet forteller oss at -Joda, solkremværet lar IKKE vente på seg. Så hva skal (nord)mannen i gata tro? Klokere blir vi ihvertfall ikke, der avisene står ved siden av hverandre i stativet...

Men dere, jeg har innsett det: Våren ER rett og slett ikke så veldig nær.

Så jeg har bestemt meg for å tygge godt og svelge den sure eplebiten, og omfavne vinteren en stund til.
For i bunn og grunn er den jo vakker. Den er vakker når man er ute, og den gjør det vakkert inne når man fyrer i peisen, tenner levende lys og koser seg under pleddet.

Og når man er ute finnes det jo som kjent ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Eller mangelen på klær i mitt tilfelle. Jeg pakker på unga så de går som små michelingubber, stakkars, men glemmer å kle på meg selv.

Så i morgen skal jeg ikke kroke meg og hyle "fy f..., det er kaaaaaldt!!" en eneste gang. For jeg skal ta på meg alle klærne som finnes i klesskapet.
Dermed kan det jo også hende at musklene i både nakke og skuldre bestemmer seg for å slappe av litt, for de har vært bra spente i det siste. Gjør de det, kan jeg kanskje begynne å nyte vinteren igjen. For jeg LIKER den jo. Man setter ikke ordentlig pris på våren før man har hatt en skikkelig vinter heller!

Så konklusjonen er: Jeg har kapitulert.


Klem Jenny


HVA? Har vi ikke mer VED?!?

*

17 kommentarer:

huset på øya sa...

hehe måtte smile litt når jeg leste dette.

Gleder meg til våren :o) men er redd det er lenge til ja. Liker egentlig vinteren godt - men ikke når det er sprengkaldt!

Ha en fortsatt varm tirsdag!
klem Vibeke

Tutti - Mamma i flyt sa...

Hehehe :D Jeg var akkurat en tur innom Kiwi og ble stående og forundre meg over de forsidene mens jeg ventet på tur i kassa. Ja en kan bli bra forvirret av mindre. Heldigvis er det som regel plussgrader her i Ålesund og det er nok en stor grunn for at jeg velger å fortsette å bo her etter endte studier. Jeg hater å fryse til tross for at jeg jo egentlig skal kalle meg selv en nordlenning :P Håper dere får bedre temperaturer etter hvert og at du også greier å skimte våren snart!!

Klem fra Torunn

nummer ni sa...

Her holder jeg godt fast i alt som kan minne så vidt om våren..

Men med minus 30 i helga er vinteren så absolutt til stede. Og ungene elsker vinteren, så det er ikke så ille..

Men du så deilig det skal bli å finne frem vårjakka, småsko og pakke dynjakka lengst bak i skapet...om en måned eller to..
;)

Hespe sa...

Du, jeg er så enig - våren vil så absolutt la vente på seg lenge enda! Vi trenger vel ikke annet enn å se på kalenderen, og vi bør forstå at det er vinter i Norge! Synes nesten det er litt ille jeg, at allerede i januar så begynner folk å snakke om våren - uff, kan ikke være noe gøy om man ikke evner å se hvor vakker vinteren kan være... De siste kalde dagene her i Oslo synes jeg har vært utrolig deilige - nyter faktisk en gåtur når det biter litt i kinnene og snøen ligger hvit og fin - MEN ja - jeg gleder meg også til våren, men velger også å glede meg over dagene frem dit.. ;o)

Ønsker deg en finfin tirsdagskveld og en herlig uke videre!!

Klem fra Hildegunn

Christine C sa...

Er ikke spesielt glad i slike lange vintere, men må innrømme at det ER veldig pent ute nå, og det viser jo bildene dine også :-) Jeg ble ganske oppgitt over snøværet jeg våknet til i morres; noen dager med tøvær i forrige uke hadde virkelig gitt meg forhåpninger om vår i sikte. Jeg trøster meg med at jeg slipper å klippe plenen i alle fall ;-) Ha en fin kveld videre!

Elisabeth sa...

Akk ja! Sånn er livet, sier nå bare jeg. Her har det også kommet snø! Og vi som nesten hadde funnet frem syklene!!!!

God klem.

Britt sa...

Her er nok våren langt unna, -15 og mye snø på bakken :( Men, enhver årstid har sin sjarm, det er godt å sitte inne med fyr i peisen, kakao og en koselig film.

Vinterklem fra Britt

Martilie sa...

Godt sagt! Hvorfor kjempe mot noe vi ikke har påvirkning på ;)

I solen er det jo virkelig vakkert, selv med 20 kalde :)

Ha en skjønn kveld!

Klem fra Tove

Dronning Maud sa...

He he...:)

Lekenhverdag.com sa...

Bra skrevet!

Jeg må vel bare innrømme at jeg sliter litt med å kapitulere ;-)) Vi har så mye på trappene, men det må bare bli litt mer vår først.

Vinteren er fin, MEN jeg GLEDER meg VILDT til våren! Synes det er på tide med litt mer varme i luften nå ;-))

Klem fra Carina

Lykkeliten sa...

Vet ikke om jeg skal smile eler le?!
Jeg er en av disse som (dessverre) gikk gjennom en uke med våryrhet, glad som en lerke, drømte om sommer, grilling og det som værre er... Men brått kom snøen, og jeg som deg måtte innse at joda, det er nok fremdeles februar, og vinter=/ Men det er jo ikke SÅ lenge til vår da;)) Vi er da idet minste på rette siden av julen;) Det er ihvertfall noe:) Nå skal jeg hive i en kubbe eksrta i peisen, før jeg tar på meg mine dårlige klær og løper i barnehagen;)) Brrrr....

Ha en nydelig kveld, og ikke glem å få tak i mer ved da;) Klem♥

Mona/Villa Tverrteigen sa...

Hehehe...Du er så god å ordlegge deg Jenny.
Jeg er dritt lei av vinteren, den vil liksom ingen ende ta.
Håper det snart kan bli slutt..
Jeg leser også alle disse vårforemmelsene på bloggene men...jeg har ikke så mye av den følelsen..enda!!
Kommer nok!

ha en fin kveld.
Klem:)

Anna sa...

Hihihih! Godt innlegg som jeg kjenner meg godt igjen i!
Jeg må nok gjøre som deg å kapitulere...i enda 3 måneder regner jeg med :o(
Ved, ja det går på det siste...å nåår den ikke er mer av begynner vi på interiøret, sånn at vi "må" investere i nytt!!
Ikke så galt at det ikke er godt for noe...eller?!

KLem Anna

Myrullpiken sa...

Hei:) Koselig du legger igjen kommentar hos oss:) De tre seriene fra Green Gate som jeg viste i innlegget heter Naomi beige(den med prikker), chloe off white(den med stor rose) og tilly off white(den små blomstrete):)

Håper du får en super torsdags kveld:)

Snart helg allerede:)

Klemmer fra Myrullpiken<3

LykkeLise sa...

Syns du hadde et superfint kjøkken jeg:) Ikke noe skremmende:)

Uff ja...hvorfor føles vinteren så ille lang ut i år da..men det er jo bare å gjøre det beste ut av det. Syns det er koselig med innekvelder med fyr i peisen jeg, men det begynner å bli litt kjedelig å ikke kunne gå ut med lillegull i alle disse minusgradene:P

Klem Lise

fryd&forandring sa...

Hihi, kjenner meg litt igjen -men vårstemning kan jo lages innendørs om ikke annet! Her er det også vinter, måtte frem med snøfreseren senest i går, så er bare å belage seg på at det fortsatt er vinter ja!
God helg til deg, klem fra meg!

From not to hot sa...

Hihi, jeg har sørget for nok ved ihvertfall. Ellers er det vel bare å innse at våren ennå er et stykke unna dessverre. Vinteren er pen den, men nå er det i grunnet nok snø :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...