søndag 23. januar 2011

Om å planlegge uken

Hver søndag er det fram med a-plan, skrivesaker og mac`en for å gjøre opp en status for uken som nå er over, samt få en oversikt over hva som skal skje neste uke.

Søndag er altså ukens planleggingsdag.

Og det første tingen jeg planla i dag var at neste uke MÅ det komme litt friske blomster og planter i hus, for synet av slitne juleblomster som de under, begynner å ta på rett og slett...
Når jeg hadde fått blomsterbutikken ned på planen og inn på en aktuell handledag, var det fritidsaktivitetene til barna, kveldsmøtene til oss voksne, bursdagsselskaper, lekselesing og middager pluss en haug andre småting, som fikk utdelt dager og datoer.

Så nå kan jeg atter en gang senke skuldrene, fordi dere; Vi har en PLAN. (Til og med en plan B.)
A-planen er i lommeformat så den kan være med hele tiden (jeg har aldri brukt veske) og denne planleggingen har gjort hverdagen HAKKET mer forutsigbar og mindre stressende for oss alle sammen. Og det beste av alt: Jeg har ikke sagt ja til noe for så å glemme det, på ihvertfall et halvt år! :-D

Har dere en planleggingsdag eller en annen måte å få litt bedre flyt på?

Ha en fin søndag videre, og en riktig god uke alle sammen
Klem Jenny

-For every minute spent in organizing, an hour is earned. (Ukjent)

*

20 kommentarer:

Bjørg ✩ Huset ved Fjorden sa...

Wow, eg er imponert!:) Så smart!:) Dette skal eg og innføre:)
Ha ein fin dag!
Klem:)

Anna sa...

Smart, men her hvor jeg bor er det meget lite som trengs å planlegges, så nei, vi planlegger ikke dagene eller ukene våres. Når jeg bodde i Sverige å haddde tilgang til ting...ikke minst var jeg single, brukte jeg "filofax" til å organisere saker jeg skulle på, turnus på jobben mm.

Klem Anna

Bustenellik sa...

Planlegge er jeg god på! Om jeg ikke har oversikt over hverdagen, blir jeg fryktelig stressa og stress gjør meg agressiv. Mindre stress virker dessuten positivt inn på en kropp preget av fibromyalgi, så kalenderen er et kjært eie :-) Dessuten er det billigere å ha gode planer, hvertfall for middagsmaten, hihi. Ha en fin uke! KlemmerT

Karma sa...

Det å ha planene klare er noe av det beste jeg vet. En fin måte å organisere det å glede seg til noe også:) Selv så skriver jeg det ned ett eller annet sted. Merkelig nok så er det å få skrevet det ned en veldig stor hjelp for å huske det (selv om jeg aldri ser på listen) Denne uken blir det litt klesshopping, 3 dager med messebesøk og bursdagsfeiring, holder det:)

Klem Kaja:)

Beate i Husets Hjerte sa...

wow..helt imponert jeg. Det er sånn man burdte gjøre det ja! Tenker at det blir mindre stress da ja. Ha en fin uke da Jenny!!

GundaM sa...

Her er hele den ene kjøkkendøra på innsiden blitt til en ukeplan for store og små ;) Og vi har lært oss å kikke på den hver morgen!

I tillegg til at badet nå pusses opp ser man at flere rom i umiddelbar nærhet av badet og må pusses opp , deriblant ytterdøren. Den skal nå straks få tavlemaling på seg og vi bruker den som oppslagstavle et par tre år, da er gutta blitt så store at en ny dør kan kjøpes ;)

ha en fin ny, hektisk uke!!!

ANETTESHUS.COM sa...

Smart med en planleggingsdag:) Du er jo imponerende strukturert!! Jo, det er nok søndag som er den dagen i uken hvor vi "klargjør familien for en ny uke".

Ha en fin ny uke!

KLEM KLEM
Anette:)

Elin med Draumesidene sa...

Hei! Smart tankegang! Her er vi ikkje så grundige, men eg og mannen gjekk gjennom dagane før i kveld, så vi har ein plan :)Det er jo så pyton å gløyme av ting!

Takk for så koselege kommentarar inne hos meg!

God klem frå Elin :)

ChezJeanette sa...

Hei!

Det var lurt! Skal jammen prøve å få til det. Har et flytig møte med kalendere på kjøkkenet på søndagskvelden for å sjekke hva som skjer til uken.

Men bruke søndag til å planlegge uken og sette opp middagsmeny og handle inn alt på mandag, det hadde lettet litt av stresset i hverdagen.

Eneste vi forsøker er at ungene forsøker å gjøre unna mest mulig av leksene på mandag så de ikke trenger noe mer fritid på det resten av uken og gjør resten på leksehjelpen på skolen.
For da går det ebedre når alle skal på aktiviteter resten av uka.

Ha en flott mandag!

Jeanette :-)

Britt sa...

Å, jeg har alltid vært så flink til å planlegge, men etter gromjenta kom så er det blitt veldig vanskelig. Hukommelsen har sviktet totalt,alt må skrives ned...

Du, jeg bare elsker den blomsterpotta ved siden av sinkhusene dine, hvor har du fått tak i den?

Takk for støtte ad NIB, man får jo ikke vært med på utfordringene deres når man ikke er med.

Ha en fin kveld!

Hespe sa...

Er nok ikke så velig flink å planlegge - har mye å hente der ;o) Men, nå har heller ikke jeg en hel familie å holde styr på da, så litt enklere for meg..;o)

Ønsker deg en strålende flott uke!

Goklem fra Hildegunn

Tyrifryd ♥ Monica sa...

Kjempesmart! Lurer på om jeg blir nødt til å innføre det her også! Jeg har nemlig null kontroll og det plager vettet av meg! Jeg glemte aldri noe før, og hadde alt på stell, men det siste året har vært preget av kaos på området..;P

Flott ny uke til deg!
klem.

Kristine sa...

Heisann!
Takk for så mange koselige kommentarer inne hos meg. Det blir satt stor pris på!

Fin blogg har du også,hit kjem eg tilbake og kikker! ha ei fin kveld:-)

Tutti - Mamma i flyt sa...

Vet du ? Jeg misunner deg virkelig som er så flink til å planlegge for uka. her går det i post it lapper på kjøleskapet og knapt nok det :P Ha en skikkelig fin kveld.

Klem fra Torunn

fryd&forandring sa...

Så flink du er! Jeg bruker mobilen til det meste, også til planlegging! Stakkars svibler, de så virkelig slitne ut ja!!
Klem.

As sa...

Hei=)
Så flink du/dere er å planlegge! Kjenner jeg blir motivert. ja, for imponert er jeg allerede=) Plan B til og med. Det er ikke værst=)

Ønsker dere ei flott uke=)

nummer ni sa...

Smart med en egen dag til planlegging av uka som kommer.

Enn så lenge flyter det litt her, jeg er i permisjon og barna er små, men kan tenke meg at ettersom barna blir eldre og fritidsaktivitetene blir betydelig flere at en slik dag må til.

Ha en kjempefin dag!

Klem Silje

Hjertedamas blogg sa...

Hallo!!! Tja, jeg er skjit dårlig til å planlegge. Jeg er i en prosess, hvor jeg har måtte lære meg å takle ting på sparket, ikke måtte planlegge ting flere dager på forhånd, . Det er sånn det blir, når man har vært så langt nede, at det å gå ut av døra og inn i en bank, er vært planlagt dager i forveien, og kostet mye psykisk. Men jeg ser også at jeg nå må begynne å planlegge ting, for å kunne ha tid til å gjøre de tingene bare MÅ, og de tingene jeg VIL, og de tingene jeg har lyst. Så min første reaksjon, når jeg leste innlegget dit var følgende: Sjekke kontoen, om det var mulig å skvisje ut noen kroner til en planlegger:DDDD Men jeg må ha en, som erstatter lommeboka mi. Og så til slutt: Det bildet med kurv og hyasinter, var bare så herlig. Midt i mitt hjerte:DDD klemz
Nå skal jeg gjøre meg i stand, for å ta en trilletur til byen , sammen med mitt baby-barnebarn. ...... for å kjøpe en planlegger til Bestemor:DDDDDD

Martilie sa...

Vi er ikke riktig så organisert, men har familiekalender (som bare jeg bruker... ;) og så lager vi middagsplan for to uker frem. Minstemor har lagd en egen dessertplan og krever dessert hver dag. ha ha
Frukt er godtatt som dessert må påpekes :)

Ha en skjønn, godt planlagt uke :)

Klem fra Tove

Anonym sa...

Har du sett på ukeplan.no. Vi har en på veggen. Store og små i heimen følger med på hva de skal hver dag. Praktisk og fin.

Josefine

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...